top of page

AVSNITT #28 - En röd kvinnotråd


I vårt 8 mars-avsnitt träffar vi serietecknaren Ellen Ekman, som pratar om att rita verklighetens variation av kroppar. Och så har vår frilansreporter Liv Akne varit på Rosengårdsbiblioteket i Malmö för att grotta ner sig i tjejers läsning. Plus att vi listar feministiska läsupplevelser för unga!

Lyssna på podden överallt där poddar finns, eller direkt här genom att trycka play:

I avsnittet nämns följande böcker:

Veckan före barnbidraget av Elin Johansson och Ellen Ekman

Olle och Bolle är bröder av Charlotta Lannebo och Ellen Ekman Lilla Berlin av Ellen Ekman Hemma hela sommaren av Elin Johansson och Ellen Ekman

Dumplin av Julie Murphy, översättning av Carina Jansson Att vara jag av Anna Höglund Ingen normal står i regnet och sjunger av Sara Ohlsson Moxie av Jennifer Mathieu, översättning av Carina Jansson Tusen gånger starkare av Christina Herrström Feminism pågår av Sassa Buregren och Elin Lindell Flickan och skulden av Katarina Wennstam Flickan på hotellet av Katarina Wennstam Me too, så går vi vidare av Alexandra Pascalidou

Monster av Joakim Lundell Sommaren jag blev vacker av Jenny Han, översättning av Lina Erkelius Månfågel av Ingelin Angerborn Böcker av Sarah Dessen Böcker av John Green Hungerspelen av Suzanne Collins, översättning Lena Jonsson Pippi Långstrump av Astrid Lindgren Regn av Anders Holmer Allt ska brinna av Sofia Nordin En sekund i taget av Sofia Nordin Norra Latin av Sara Bergmark-Elfgren När hundarna kommer av Jesscia Schiefauer


bottom of page